Belgiumdigital vzw

Hét trefpunt voor digitaal fotograferen

Belgiumdigital vzw

In juli 1999 – intussen bijna vijftien jaar geleden – besloten enkele enthousiaste fotoliefhebbers bij het prille begin van de digitale fotografie samen de mogelijkheden van dit nieuwe medium te verkennen. Wat startte als een kleinschalig discussieforum voor bevriende hobbyisten is intussen uitgegroeid tot een toonaangevende online gemeenschap voor iedereen die enthousiast bezig is met en meer wil leren over digitale fotografie. Beginners, gevorderden en (semi)professionelen zijn allen even welkom.

Vandaag telt het www.belgiumdigital.com forum meer dan 52.000 geregistreerde gebruikers en meer dan 4 miljoen berichten. Dagelijks komen gemiddeld meer dan 16.000 unieke bezoekers er een kijkje nemen (gegevens van CIM/Metriweb).

Een selectie van de gepubliceerde foto’s wordt wekelijks verzameld in een ‘Hall of Fame’ gepubliceerd. Verder zijn er de maandelijkse 'BD Challenge' fotowedstrijd en de regelmatige ‘Shooting Days’ met gevarieerde thema’s en locaties.

Belgiumdigital werkt nauw samen met het fotomagazine Shoot sinds de lancering ervan in 2009.

De werking van Belgiumdigital is georganiseerd onder een onafhankelijke vzw, en wordt ondersteund door een ploeg vrijwillige medewerkers.

Deel dit bericht: