Algemene Vergadering – 6 oktober 2012

Algemene Vergadering – 6 oktober 2012

Op zaterdag 6 oktober houdt Belgiumdigital vzw haar halfjaarlijkse Algemene Vergadering, deze keer in Baasrode. Aansluitend, na de middag, volgt een heuse familiedag met een Shooting Day “Stoomtreinen” en een gezellige barbecue. Alle forumleden zijn van harte welkom met het hele gezin!

Voor de Algemene vergadering verzamelen we om 9.30u. in “Huize Geertrui”, waar koffie/thee en versnaperingen je welkom heten. Na het verplichte “wettelijke” gedeelte volgt er ruime tijd voor een informele babbel tussen leden en bestuur. Wie wil kan nadien ter plaatse een broodmaaltijd gebruiken.

Na de middag gaan we (per wagen) naar de terreinen van de vzw Stoomtrein Dendermonde-Puurs (SDP) voor het SD-gedeelte. Deze vzw is opgericht met als doel historisch spoorwegmaterieel in stand te houden, en zo een beeld te geven van hoe het spoorbedrijf vroeger werkte. De vereniging huurt van de NMBS de enkelsporige spoorlijn Dendermonde-Puurs, ongeveer 14 kilometer lang en met vijf stations. De SDP heeft heel wat rollend materieel verzameld – stoomlocomotieven, diesellocomotieven, motorwagens, rijtuigen… – waarvan een groot deel rijvaardig is.

De vrijwilligers van SDP stellen de werkloods voor ons open en presenteren het aanwezige rollend materieel, met de mogelijkheid om alles vrij te fotograferen. Ervaren gidsen geven deskundige uitleg. We volgen de voorbereidingen om een stoomtrein rijklaar te maken, en maken daarna uiteraard een ritje Baasrode – Puurs en terug. Tijdens de heenreis wordt een aantal malen gestopt om foto’s te nemen van de trein in volle actie, in een prachtig decor.

Na de Shooting Day wordt de familiedag gezellig afgesloten met een gevarieerde barbecue (waarbij ook aan de kinderen werd gedacht).

Alle verdere inlichtingen en mogelijkheid tot inschrijven vind je in het Belgiumdigital vzw-forum.

Info en inschrijvenvzw Stoomtrein Dendermonde-PuursHuize Geertrui