Belgiumdigital familiedag – 6 oktober

Belgiumdigital familiedag – 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober organiseert Belgiumdigital een heuse familiedag in Baasrode, met een Shooting Day “Stoomtreinen” en een gezellige barbecue. Alle forumleden zijn van harte welkom met het hele gezin!

We verzamelen om 13u. op de terreinen van de vzw Stoomtrein Dendermonde-Puurs (SDP) in Baasrode. Deze vzw is opgericht met als doel historisch spoorwegmaterieel in stand te houden, en zo een beeld te geven van hoe het spoorbedrijf vroeger werkte. De vereniging huurt van de NMBS de enkelsporige spoorlijn Dendermonde-Puurs, ongeveer 14 kilometer lang en met vijf stations. De SDP heeft heel wat rollend materieel verzameld – stoomlocomotieven, diesellocomotieven, motorwagens, rijtuigen… – waarvan een groot deel rijvaardig is.

De vrijwilligers van SDP stellen de werkloods voor ons open en presenteren het aanwezige rollend materieel, met de mogelijkheid om alles vrij te fotograferen. Ervaren gidsen geven deskundige uitleg. We volgen de voorbereidingen om een stoomtrein rijklaar te maken, en maken daarna uiteraard een ritje Baasrode – Puurs en terug. Tijdens de heenreis wordt een aantal malen gestopt om foto’s te nemen van de trein in volle actie, in een prachtig decor.

Na de Shooting Day wordt de familiedag gezellig afgesloten met een gevarieerde barbecue (waarbij ook aan de kinderen werd gedacht) in het nabijgelegen “Huize Geertrui”.

Alle verdere inlichtingen en mogelijkheid tot inschrijven vind je in het Belgiumdigital Shooting Day forum.

(vzw-leden kunnen in de voormiddag ook deelnemen aan de halfjaarlijkse Algemene Vergadering)

Info en inschrijvenvzw Stoomtrein Dendermonde-PuursHuize Geertrui