Workshop ‘Nabewerken met Lightroom’

Workshop ‘Nabewerken met Lightroom’

Zoals reeds aangekondigd in juli, organiseren we op zaterdag 14 november 2015 een Workshop Nabewerking in het Hof van Riemen (Heist-op-den-Berg).

Tijdens de workshop besteden we uitgebreid aandacht aan Adobe Lightroom. We bespreken ook de interactie daarvan met Adobe Photoshop en belichten verder enkele plug-ins.

Het programma is zowel voor beginners als voor meer ervaren fotografen samengesteld.

Leer van een Lightroom-expert

Niemand minder dan Lightroom-expert Piet Van den Eynde komt zijn kennis met ons delen.

Piet geniet faam in binnen- en buitenland met zijn Lightroom X Ontmaskerd boeken, MoreThanWords blog, video tutorials bij Photofacts Academy, Lightroom preset collecties, workshops over nabewerken en flitsfotografie, en nog veel meer…

Workshop programma

In een eerste sessie maken we kennis met de basisprincipes van de Lightroom-workflow en met de algemene opbouw van het programma. Wie niet of nog maar weinig ervaring heeft met Lightroom krijgt hier alle nodige informatie om snel van start te kunnen gaan.

Ook wie al meer ervaring heeft is uiteraard welkom op deze sessie, maar kan als alternatief kiezen voor de Lightroom Clinic. Daar gaat de discussie over moeilijke vragen, vervelende problemen, vermoedelijke bugs… maar ook slimme oplossingen en handige tips, onder leiding van enkele goed onderlegde BD-medewerkers.

De tweede sessie brengt iedereen opnieuw samen voor de wat meer geavanceerde Lightroom functies, zoals de tools voor lokale correcties en de wisselwerking met Photoshop en met nuttige plug-ins.

Als tussendoortje overlopen we de voornaamste bevindingen van de rondvraag over nabewerking die Belgiumdigital en Shoot recent organiseerden.

We sluiten de dag af met een spetterende finale: een live demo sessie waarbij Piet een keuze maakt uit vooraf ingestuurde onbewerkte foto's en deze vóór onze ogen (onvoorbereid) onder handen neemt.

Naar goede gewoonte bieden we de mogelijkheid aan wie dat wenst om na de workshop nog wat na te praten  tijdens een gezellige avondmaaltijd.

De volledige informatie over de workshop – en hoe hiervoor in te schrijven – vind je op het Belgiumdigital forum.