Workshop ‘Mobiel met Licht’

‘Licht’ speelt vanzelfsprekend een belangrijke rol in de fotografie.

Een goed inzicht in belichting en – waar nodig – een helpend handje van een flitser en/of reflectiescherm geven al snel een meerwaarde aan je foto’s. Met deze workshop maakt Belgiumdigital je beter vertrouwd met de fijnere kneepjes, die je vervolgens meteen in de praktijk kunt brengen.

Eerdere evenementen rond (flits)licht legden de nadruk op het gebruik van studioflitsers (Spelen met licht – 2014) of strobisme op locatie (Urban Flash Portraiture – 2015Urbex Modellenshoot – 2016, SD Verbeke Foundation – 2017). Bij deze workshop (die een hele dag vult) kijken we naar de meest recente ontwikkelingen rond mobiele flitsapparatuur, en leggen we uit wat deze voor extra mogelijkheden bieden.


Programma

We beginnen de voormiddag met een opfrissing van de belangrijkste principes van het fotograferen met flitsers. We leggen uit waar je vooral moet op letten en geven heel wat praktische tips.
We overlopen daarna de verschillende types flitsers, en we geven toelichting bij soms cryptische termen zoals TTL, HSS, Ws, t0.5 enz. Ook de voor- en nadelen van de meest populaire lichtvormers komen aan bod.We voorzien aparte groepen voor de minder ervaren en voor de meer onderlegde deelnemers, zodat iedereen optimaal begeleid kan worden. Er is voldoende tijd voor vragen van deelnemers.

Vervolgens gaan we in op recente nieuwigheden in flitserland. In de voorbije maanden was er heel wat nieuws rond bijvoorbeeld opsteekflitsers met Li-ion batterij, betaalbare mobiele flitsers met hoog vermogen en TTL radiotriggers met uitgebreide mogelijkheden. Bovendien laten de meest geavanceerde systemen nu toe verschillende types flitsers en verschillende types camera’s binnen één overkoepelend systeem samen te gebruiken. Twee BD-medewerkers demonstreren deze ontwikkelingen aan de hand van de flitssystemen die ze zelf aankochten en gebruiken. Er is ook een demonstratie van een eenvoudige starter kit.

Na de lunch kunnen de deelnemers fotograferen in kleine groepjes, met gebruik van een aantal opstellingen rond allerhande types flitsapparatuur. We gebruiken materiaal ter beschikking gesteld door leveranciers en toestellen van BD-medewerkers. Ook de BD studioflits set zal van de partij zijn. We zorgen voor TTL radiotriggers voor de meest voorkomende cameramerken. Telkens wordt voorzien in deskundige begeleiding. En uiteraard is ook het befaamde BD-modellenteam van de partij!


Meer informatie

Je vindt alle verdere informatie (en ook het inschrijvingsformulier) in de aankondiging op het Belgiumdigital forum.

Deel dit bericht: