Het nieuwe Belgiumdigital forum

 

Eindelijk is het zover: het nieuwe Belgiumdigital forum is nu beschikbaar voor iedereen!

In het forumdeel Informatie voor gebruikers vind je onze tips en commentaren om zo snel mogelijk het nieuwe forum te ontdekken.
Hieronder krijg je een kort overzicht over welke nieuwe functies er zijn, wat er (merkbaar) veranderd is, en wat ons nu nog te doen staat.

Nieuwe functies
 • Bij het overzicht van de berichten verschijnt bij elk bericht een kleine avatar van de topicstarter (voor zover die er eentje heeft ingesteld).
 • De afmetingen van gelinkte foto’s zijn niet langer beperkt. Met de nieuwe software worden beelden die breder zijn dan het venster van je browser automatisch verkleind, zodat ze (tenminste in die richting) volledig zichtbaar zijn.
  NOTEER TOCH
  dat gelinkte foto’s altijd (ook vroeger) in hun volledige grootte naar de browser van de kijker gestuurd worden. Als dat bestand grote afmetingen heeft dan kan het telkens een stuk langer duren voordat de foto zichtbaar wordt. Probeer daarom de afmetingen te beperken tot 1600 tot 1920 pixels langs de langste zijde.
 • Je kan nu snel (positief) op een bericht reageren door het te liken.
 • Je kan makkelijk een verwijzing naar een bericht toevoegen aan je eigen Facebook of Twitter stream door op de icoontjes onderaan het bericht te klikken.
Even wennen …
 • De login knop is verhuisd naar uiterst rechts bovenaan het browser venster.
 • De private albums zijn verdwenen. Geef toe: er zijn vandaag zoveel meer andere (en betere) opslagplaatsen voor je foto’s …
Op ons ‘To Do’ lijstje
 • Voorlopig is er enkel een default BD Wit thema. We werken nog aan een BD Grijs thema, met donkere achtergronden voor je foto’s (als je dat verkiest).
 • Hier en daar kunnen nog enkele stukjes Engelse tekst opduiken (ja, we moetenzelf honderden boodschappen zelf vertalen …)
 • We gaan in de komende tijd overal de teksten bijwerken voor ondersteuning, FAQs, forumstickies enz. voor de nieuwe situatie,
Je kan ons helpen om snel nóg beter te worden!

Laat ons je vragen, suggesties, probleemmeldingen achter in het forumdeel Feedback van gebruikers. Gebruik om ons te helpen de prefixes [vraag], [suggestie] of [probleem]. Wij bekijken het zo snel mogelijk en antwoorden met [opgelost] of [voor later].